FAQ – OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvor er gapahuken?

Gå tilbake langs vegen dere kjørte inn. Etter en kilometer kommer du til en stor snuplass på toppen av berget. Her går det sti inn til venstre som leder deg til PAN Gapahuk. Se etter et svart, rundt stålskilt med PAN som står festet til en stor stein på venstre side av vegen.. Her er det benker og bord med sitteplass til 12 stykker. På vinteren står det bålpanne og ved i gapahuken.

Hva er pris, innsjekk og utsjekk?

En overnatting i PAN har en grunnpris på 3900 kroner. Dette varierer med hvilken ukedag man vil booke, sesong og antall overnattende. Innsjekk er kl 15.00, utsjekk er kl 12.00.

Jeg liker ikke høyder, da er vel ikke dette noe for meg?

PAN er en opplevelse alle kan delta i, selv om man kjenner et sug i magen når det begynner å bli mange meter ned til bakken. Inngangen går gjennom en vindeltrapp med tett gitter på alle sider. Dette leder til en bru med håndløper på begge sider før man er inne i selve hytta. Vi har hatt mange gjester med uttalt høydeskepsis, men ingen har til nå hatt noen ubehagelig opplevelse. Om man vil være på den helt trygge siden anbefaler vi å ta oppholdet i PAN 2. Den ligger mer nede i terrenget med skogen tettere på og man merker ikke høyden like godt som på PAN 1.

Hva finnes av matlagingsutstyr?

PAN har topp moderne kjøkken med innlagt strøm, vann og alt man trenger for kokkelering. På kjøkkenet finnes utstyr til koking, steking og baking. Ute er det en bålpanne, men den fjernes i tørre perioder og under bålforbudsperioden. Da vil det stå en grill ved servicebygget som man kan benytte i stedet.

Hvordan booker jeg eller kjøper gavekort?

Gå inn i vår bookingtjeneste. Der booker du både opphold og kjøper gavekort.

Er det innlagt strøm og vann?

Komfort er en viktig del av opplevelsen hos oss i PAN og vi har derfor lagt inn både strøm og vann. På badet er det en herlig regndusj som kommer til sin rett etter en lang tur i skogen.

Er hyttene trygge?

Sikkerhet har vært en nøkkelfaktor ved byggingen av PAN. Hyttene er testet til å tåle en dobbel orkan (100m/s) og det er foretatt presise sikkerhetsvurderinger av prosjektets arkitekt og ingeniør. Skulle det oppstår lyn og torden er hyttene godt jordet i bakken slik at lynet vil følge raskeste veg ned til fast grunn. Slikt sett er hyttene tryggere enn et hus, hvor et lynnedslag treffer på bakkeplan. Et opphold i PAN er derfor helt trygt om man følger sikkerhetsanbefalingene.

Er det kaldt og uggent i hytta når vi kommer?

Det er gulvvarme i alle gulv så det er alltid en god grunntemperatur i hyttene. Hvis gjestens ankomsttidspunkt klaffer med forberedelsene i hytta fyrer vi opp i vedovnen.

Blir det ikke veldig trangt om plassen?

Hyttene i PAN er på 40m2 som er veldig godt utnyttet med mange plassbesparende løsninger. Hyttene er inndelt i tre ulike områder og dermed vil man få privatliv om man for eksempel reiser som kollegaer av begge kjønn.

Kan vi bestille mat?

Vi leverer frokost, lunsj og middag av lokale råvarer. Middag kommer med tilrettelagte råvarer, men må lages selv etter vedlagt oppskrift. Alle måltider bestilles i bookingsystemet og må bestilles minimum en uke før ankomst.

Hvor er nærmeste matbutikk?

Handelssenteret i kommunen er på Flisa som er omtrent 15 kilometer unna hyttene. Nærmeste butikk er Joker på Kjellmyra.

Hvordan finner jeg frem?

Vi sender ut vegbeskrivelse og annen nyttig info etter bookingen er foretatt.

Vi kjører elbil – kan den lades under oppholdet?

Ved teknisk hus rett ved hyttene er det to utekontakter som kan brukes til lading.

Kan vi være flere enn seks personer i hytta?

Det er seks sengeplasser per hytte og på grunn av sikkerhet er det ikke tillatt med flere gjester enn antall sengeplasser.

Er det trygt for barn?

PAN er et ypperlig sted for barnefamilier. Men barn i aktiv alder bør holdes under oppsyn slik at det ikke oppstår ulykker.

Passer PAN for bedrifter?

I høyeste grad! Vi disponerer også et gammelt tømmerhus med ti sengeplasser. Her er det internett og alt man trenger for en bedriftssamling. Vi skreddersyr aktiviteter og opplegg etter behov for bedrifter.

Er det farlige dyr på Finnskogen?

Til tross for at Finnskogen har en sjelden og spennende artsrikdom med ulv, bjørn, gaupe og elg, er ikke dette å anse som et faremoment. Rovdyr frykter mennesker og stikker av med en gang.

Hvordan er forholdene for jakt og fiske?

Finnskogen er et eldorado for alle typer friluftsliv. Med mange fiskevann og et jaktterreng på 160.000 dekar er det ypperlige muligheter for jakt og fiske. Ta kontakt med oss for en spennende tur med noen av våre dyktige guider.

Hvor langt er det mellom hyttene?

De ligger 100 meter fra hverandre.