FAQ – Ofte stilte spørsmål

MEST STILTE SPØRSMÅL

Hvor er gapahuken?

Langs innfartsvegen, på toppen av berget, går det sti inn til venstre som leder deg til PAN Gapahuk. Se etter et svart, rundt stålskilt med PAN som står festet til en stor stein på venstre side av vegen. Dette er et fint turmål og her er det benker og bord med sitteplass til 12 stykker. På vinteren er det bålpanne og ved i gapahuken.

Jeg liker ikke høyder, da er vel ikke dette noe for meg?

PAN er en opplevelse alle kan delta i, selv om man kjenner et sug i magen når det begynner å bli mange meter ned til bakken. Inngangen går gjennom en vindeltrapp med tett gitter på alle sider. Dette leder til en bru med håndløper på begge sider før man er inne i selve hytta. Vi har hatt mange gjester med uttalt høydeskepsis, men ingen har til nå hatt noen ubehagelig opplevelse. Om man vil være på den helt trygge siden anbefaler vi å ta oppholdet i PAN 2. Den ligger mer nede i terrenget med skogen tettere på og man merker ikke høyden like godt som på PAN 1.

Hva finnes av matlagingsutstyr?

PAN har et moderne kjøkken med innlagt strøm, vann og alt man trenger for kokkelering. På kjøkkenet er det induksjonsplater, stekeovn og utstyr til koking, steking og baking. Ute er det en bålpanne, men den fjernes i tørre perioder og under bålforbudsperioden. Da vil det stå en grill ved servicebygget som man kan benytte i stedet.

Er det vanskelig å kjøre til PAN?

Vegen inn til PAN er på fem kilometer godt vedlikeholdte skogsbilveger. På vinterstid anbefales det en bil som tåler norske vinterforhold. Ved raske værskifter kan det både bli mye snø og glatt, så en god bil er viktig. Da får man en god opplevelse langs den flotte innfartsvegen og kan nyte naturen i all sin prakt. Merk også at det kun er hovedvegen til PAN som skal benyttes da tilknyttede veger er ikke vedlikeholdt og har sine utfordringer gjennom alle årstider.

Hvor finner jeg priser, booker jeg eller kjøper gavekort?

Gå inn på vår bookingtjeneste. Her finner du all informasjon om bookingen og du kan kjøpe gavekort.

Er det innlagt strøm og vann?

Komfort er en viktig del av opplevelsen hos oss i PAN og vi har derfor lagt inn både strøm og vann. Det er gulvvarme i alle gulv og på badet er det en herlig regndusj som kommer til sin rett etter en lang tur i skogen.

Er hyttene trygge?

Sikkerhet har vært en nøkkelfaktor ved byggingen av PAN. Hyttene er festet i en stålforankring åtte meter over bakken og testet til å tåle en dobbel orkan (100m/s). Det er foretatt presise sikkerhetsvurderinger av prosjektets arkitekt og ingeniør. Et opphold i PAN er derfor helt trygt om man følger sikkerhetsanbefalingene.

Er det kaldt og uggent i hytta når vi kommer?

Det er gulvvarme i alle gulv så det er alltid en god grunntemperatur i hyttene. Hvis gjestens ankomsttidspunkt klaffer med forberedelsene i hytta fyrer vi opp i vedovnen.

Blir det ikke veldig trangt om plassen?

Hyttene i PAN er på 40m2 som er veldig godt utnyttet med mange plassbesparende løsninger. Hyttene er inndelt i tre ulike områder og dermed vil man få privatliv om man for eksempel reiser som kollegaer av begge kjønn.

Kan vi bestille mat?

Vi leverer frokostpakker og middag. Middagen lages etter oppskrift og baserer seg i den grad det er mulig på lokale råvarer. Minimumsantallet for bestilling er to måltider, f.eks to frokoster. Bestiller man middag, må retten være den samme til begge to. Man kan ikke bestille én frokost og én middag, minimum to av hver.

Hvor er nærmeste matbutikk?

Handelssenteret i kommunen er på Flisa som er omtrent 15 kilometer unna hyttene. Nærmeste butikk er Joker på Kjellmyra.

Hvordan finner jeg frem?

Vi sender ut vegbeskrivelse og annen nyttig info etter bookingen er foretatt.

Vi kjører elbil - kan den lades under oppholdet?

Ved teknisk hus rett ved hyttene er det utekontakt som kan brukes til lading. Det er begrenset med strømtilførsel, så om flere kjører elbil må plassen deles på.

Hvor mange kan vi være i hytta?

Det er seks sengeplasser per hytte fordelt på en dobbeltseng og fire enkeltsenger. I enkeltsengene er det skumgummimadrasser, så den beste komforten er ved maks fire voksne. Da kan to madrasser benyttes per enkeltseng. Det er ikke tillatt med mer enn seks overnattingsgjester.

Er det trygt for barn? Og kan vi ha med hund?

PAN er et ypperlig sted for barnefamilier. Men barn i aktiv alder bør holdes under oppsyn slik at det ikke oppstår ulykker. Kjæledyr er ikke lov i hyttene grunnet allergi.

Passer PAN for bedrifter?

I høyeste grad! Vi disponerer også et gammelt tømmerhus med ti sengeplasser. Her er det internett og alt man trenger for en bedriftssamling. Vi skreddersyr aktiviteter og opplegg etter behov for bedrifter.

Er det farlige dyr på Finnskogen?

Til tross for at Finnskogen har en sjelden og spennende artsrikdom med ulv, bjørn, gaupe og elg, er ikke dette å anse som et faremoment. Rovdyr frykter mennesker og stikker av med en gang.

Hva med utendørsaktiviteter?

Finnskogen er et eldorado for alle typer friluftsliv. Vi har organiserte turer med erfarne guider der man kan se etter ulv, bjørn, skogsfugl, ugle, elg etc. Med mange fiskevann og et jaktterreng på 160.000 dekar er det ypperlige muligheter for jakt og fiske. Ta kontakt med oss for en spennende tur med noen av våre dyktige guider.

Hvor langt er det mellom hyttene? Er det noen forskjell på dem?

De ligger 100 meter fra hverandre og er helt like i størrelse og design.

PAN under COVID-19

PAN holder åpent som normalt gjennom Covid 19-krisen og omfattes ikke av reguleringer om hytteforbud eller andre restriksjoner. Hyttene desinfiseres nøye etter bruk og det følges ellers råd fra helsemyndigheter om drift. Våre hytter har innlagt strøm og vann med kjøkken, wc, regndusj og flislagt bad. Dette gjør renholdet enkelt og bruk uproblematisk, selv i disse utfordrende tider. Vi oppfordrer videre alle gjester til å handle i sin hjemkommune, kjøre direkte til hyttene og ellers ta alle nødvendige smittevernshensyn. Norske myndigheter oppfordrer de bedrifter som kan til å holde hjulene i gang under krisen, så vi ønsker alle gjester velkommen til et fortjent avbrekk!

Kan vi komme og se på hyttene?

PAN er et eksklusivt konsept med gjesten i fokus. Vi ønsker å tilby mest mulig ro og derfor er det ikke mulig for andre enn betalende gjester å oppholde seg i området. Vegen er stengt med en bom og det er ikke tillatt å ta seg inn i området uten særskilte avtaler med eierne.

Kan jeg ta bilder av hyttene?

Å ta bilder av hyttene er selvsagt helt ok og vi oppfordrer alle våre gjester til å legge ut bilder i sosiale medier! Men å ta bilder eller film til kommersielle formål må avklares med eierne og rettighetshaverne i forkant.