Jakt og dyresafari

Finnskogen er et eldorado for naturopplevelser og jakt har lange tradisjoner i de skogrike områdene i Øst-Norge. Man trenger ikke å være noen erfaren jeger eller friluftsmenneske for å være med på PANs jakt- og friluftstilbud. Tilbudet tilpasses kundene, så uansett erfaring får man en opplevelse som kombinerer natur, dyreliv og spenning. I tillegg får man et nært innblikk i lokale tradisjoner som har eksistert i århundrer.

Send mail til info@panhytter.no for bestilling.

Elgjakt (25.9 til 23.12)
6 timer ink. lunsj / 2600 kroner per person
Elgjakt har svært sterke tradisjoner på Finnskogen og er høsten årets store høydepunkt for alle jaktfrelste. PANs gjester hentes av guiden på hytta og blir med på elgjakt som en likeverdig del av jaktlaget, enten som tilskuere eller jegere med eget våpen. Elgjakten foregår enten ved drevjakt der viltet drives frem av hund, eller posteringsjakt der man prøver å lokke frem elgen. Gjesten vil få en grundig innføring i denne tradisjonsrike jaktformen. På elgjakt står det sosiale svært sentralt, så man blir kjent med jaktlaget og spiser felles lunsj over bålet. Her blir det servert både god mat og gode jakthistorier.

 

Gås- og andejakt (1.10 – 15.11)
2 timer/ 1200 kroner per person / tidlig morgen eller ettermiddag
Ved Gjesåssjøen er det i perioder et yrende fugleliv og ved jakt på den store canadagåsa har timingen alt å si. Her må man være klar når fuglene trekker på høsten. Denne jakten foregår på tidlig morgen eller sen ettermiddag og utøves som posteringsjakt under god kamuflasje. Gjestejegerne blir plassert på utvalgte poster der hvor gås og ender passerer til og fra beiteplasser og sjøen. Under denne jaktformen blir det også satt ut lokkefugl for å trekke til seg fugl.

 

Sporsafari (vinter, etter nyttår)
6-7 timer / 4-6 personer / ink. lunsj/ Gruppepris 12000 kroner
Finnskogen har et yrende dyreliv som er lite forstyrret av menneskelig aktivitet. Derfor er det også store sjanser for å kunne observere dyr og dyrespor. På sporsafari blir gjestene hentet ved hyttene og kjørt til områder der vår lokalkjente guider vurderer mulighetene som størst for å se spor etter ulv, rev, elg, rådyr, gaupe eller skogsfugl. Gjestene hentes i minibuss på PAN Tretopphytter og kjører på skogsbilveger gjennom Finnskogen. I Elverum får gjestene en enkel lunsj på Kafé Forstmann og en guidet tur på Norsk Skogmuseum før turen går tilbake til hyttene.

 

Ulvesafari (vinter, etter nyttår)
2 timer / 1400 kroner per person / kveld
Ved riktige forhold er mulighetene for å høre ulv gode. Med en lokalkjent guide tas man med på en gåtur inn i vintermørket for å finne et egnet sted der man kan lytte etter ulvehyl. Å høre ulvene kommunisere gjennom en nattesvart og stjerneklar finnskognatt er det en helt spesiell opplevelse man aldri vil glemme.

 

Beverjakt (1.4 – 12.5)
3 timer/ 1600 kroner per person / morgen eller kveld
Beverjakt omtales ofte som vårens vakreste eventyr blant jegere og har høy prestisje. Her blir gjestejegeren plassert ved elvebredden tidlig på morgenen eller sen ettermiddag sammen med en guide. Beveren er mest aktiv morgen og kveld og gjesten posteres på plasser hvor beveren kommer for å spise. Det er også mulig å benytte kano ved beverjakt. Da padler man langs vassdragene i håp om å komme på skuddhold.

 

Alle jaktopplevelser ved PAN Tretopphytter ledes av Knut Erik Aalberg. Han er jaktleder på et av de lokale jaktlagene og har drevet med forskjellige former for jakt i over 40 år. Knut er erfaren som både jeger og guide og kjenner Finnskogen som sin egen bukselomme. I tillegg til å være en aktiv jeger på Finnskogen, organiserer han jaktturer til Sør-Afrika. En bedre garantist for en god jakt- og naturopplevelse finnes ikke.

Ved bruk av jaktvåpen i Norge kreves våpenbevis fra hjemlandet. Jaktlaget organiserer innbetaling av jegeravgift samt innskyting av våpen. Det er også mulig å leie våpen gjennom jaktlaget.
Ved jakt på Finnskogen er tradisjonen at trofeet tilfaller jegeren, mens kjøttet går til jaktlaget. Ekstrakostnader ved jegeravgift, innskyting av våpen og andre avgifter kan tilkomme. Hensyn til jaktlag og dyr går foran hensyn til gjestejegeres forventning, så opplegg kan avvike fra opprinnelig plan.