Dyreliv

Finnskogen har et av landets rikeste utvalg av dyreliv. Her finnes den mye omtalte ulven, samt bjørn, gaupe, tiur, elg, rådyr, ørn, hauk, ekorn og sjeldne uglearter som lappugle og slagugle. På PAN Tretopphytter er dyrelivet rett utenfor døra og man bor så tett på naturen som det er mulig. Selv om det er rovdyr her er ikke dette noe som skal ødelegge oppholdet. Alle rovdyr er redde for folk og vil løpe så snart de hører eller lukter folk. Å bruke naturen på Finnskogen er helt trygt, og hvis du følger godt med kan du få øye på spor eller ekskrementer fra dyrene!

Innsjøen Gjessåsjøen er et av de mest interessante stedene for fugler i hele Sør-Norge og er et yndet hekkeområde for mange sjeldne arter. Innsjøen er hjem for over 170 forskjellige fuglearter, så dette er et veldig spennende reisemål for fuglekikkere og naturelskere.

På PAN Tretopphytter ønsker vi at dyrene skal være i deres naturlige habitat, så det er ingen fôringsposter for å tiltrekke seg dyrelivet. Vi ønsker å holde menneskelig innflytelse på et minimum, og dette gjør observasjoner av dyrelivet enda mer spennende!